TIP CURS: MANAGERI
SIGURANTA ALIMENTULUI
COD MHC
OBIECTIV: Dobândirea de cunostinte si capabilitate pentru
proiectarea si implementarea sistemelor de management al sigurantei alimentului
(HACCP) conform standardului ISO 22000.
CANDIDATI: Persoane care urmeaza sa:
·
Coordoneze
implementarea unui sistem de management al sigurantei alimentului
·
Actioneze ca
reprezentanti ai managementului
·
Actioneze ca
auditori interni în cadrul unui sistem de management sigurantei alimentului
DURATA: 120 ore (trei saptamâni)
TEMATICA CURSURILOR MHC
1.Principiile de
baza ale managementului
2. Principiile
managementului sigurantei alimentului. Legislatie si standarde
3. Organizarea functiei
„siguranta alimentului”
-
Organizare si coordonare
-
Comunicare interna si externa
4. Principiile managementului
proceselor
5. Abordarea pe proces în
managementul sigurantei alimentului
6. Factorii
performantei si competitivitatii procesului managerial
7. Managementul resurselor
-
Resurse umane
-
Infrastructura
-
Mediul de lucru
8. Planificarea si realizarea în
conditii de siguranta alimentara a produsului
-
Etapele implementarii sistemului HACCP
-
Inocuitatea produselor
alimentare
-
Calitatea igienica a
produselor alimentare - siguranta alimentului
-
Planificarea si realizarea produselor alimentare
sigure
9. Analiza pericolelor
-
Identificarea pericolelor si stabilirea nivelurilor
acceptabile. Evaluare pericole
-
Selectare si evaluare masuri de control
-
Stabilire programe preliminare operationale (PRP
operational)
10. Proiectarea planului HACCP
-
Identificarea punctelor critice de control (PCC)
-
Determinarea limitelor critice pentru punctele
critice de control
-
Sistem pentru monitorizarea punctelor critice de
control
11. Operarea sistemului de
management pentru siguranta alimentului
- Sistemul
de asigurare a trasabilitatii
- Corectii
si actiuni corective
- Tratare
produse potential nesigure. Tratare produse neconforme. Retrageri
- Implementarea
sistemului de management al sigurantei alimentului
- Documentatia
necesara sistemului de management al sigurantei alimentului
12. Aspecte sociale
13. Verificarea, validarea si
actualizarea sistemului de management al sigurantei alimentului
- Validare,
combinatii de masuri de control. Control, monitorizare si masurare
- Verificare
sistem de management al sigurantei alimentului. Audit intern
- Îmbunatatire
Programul cursurilor si taxele de curs le gasiti aici!
|